Behandeling

Sportrevalidatie

Sportkinesitherapie en/of revalidatie is net als manuele therapie een specifieke specialisatie binnen de kinesitherapie.

De rol van de kinesitherapeut in de sportwereld neemt steeds meer een belangrijke plaats in. Enerzijds voor de behandeling van blessures en chronische klachten maar zeker ook als preventie en educatie van sporters. Als kinesitherapeut helpen we de sporters verder te komen, beter te presteren en hun lichamelijke mogelijkheden te ontdekken.

Zowel de topatleet als de amateursporter wordt begeleid op een verantwoorde manier waarbij het leveren van optimale prestaties altijd het doel is. De nodige functionele oefentoestellen in de praktijk bieden u de beste kansen op een succesvolle revalidatie.

CORE stability en dynamische training zijn de basis van de revalidatie. Ondersteunende technieken en corrigerende taping door middel van kinesiotaping en houdingscorrectie zijn steeds een aanvulling in de revalidatie.

Ik help je graag je pijn te bestrijden

Er wordt steeds op afspraak gewerkt. Naast de pre- en postoperatieve behandeling zijn preventieve oefenprogramma’s ook heel belangrijk!© 2021 Kinesitherapie Bart Algoet | Webbureau In2Red