Behandeling

CORE stability en dynamische stabiliteitstraining

Doelstelling van de core stability is voornamelijk het stabiliseren van de lumbale wervelkolom door de spieren van de romp te versterken. In veel rugcentra vind je hiervoor analytische krachttoestellen terug, bv. een rugtoestel, buikspiertoestel, … puur gericht op kracht van 1 enkele spiergroep.

Core stability betekent veel meer dan enkel analytisch spierkracht te trainen.

De oefentherapie in de praktijk heeft als doelstelling het controleren en selectief kunnen opspannen van buik- en rugspieren. Veel patienten hebben een doorgaans zittend bestaan en zijn als het ware ‘vergeten’ hun buik- en rugspieren op een correcte manier te gebruiken.

Er wordt telkens een oefenschema opgesteld met nadruk op het neuromusculaire: het terugvinden van de spieren. De oefeningen worden steeds laag intensief opgestart en progressief opgebouwd door de stabiliteit te veranderen, intensiteit te verhogen en duur van de oefeningen op te drijven.

Ik help je graag je pijn te bestrijden

Er wordt steeds op afspraak gewerkt. Naast de pre- en postoperatieve behandeling zijn preventieve oefenprogramma’s ook heel belangrijk!© 2021 Kinesitherapie Bart Algoet | Webbureau In2Red