Behandeling

Manuele therapie

Manuele therapie is een specifieke tak van kinesitherapie. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij manipulatieve (het “kraken”) en mobiliserende technieken gebruikt worden om gewrichten beweeglijker te maken. We gebruiken de manuele therapie ook om spier-, pees- en zenuwaandoeningen te behandelen (o.a. nek- en hoofdpijn, spanningshoofdpijn, schouderpijn, tenniselleboog, bekkenproblemen, lage rugpijn en sportletsels in het algemeen.)

Diagnose

Hierbij wordt steeds gezocht naar de onderliggende oorzaak van een klacht. Elke start van de behandeling wordt daarom voorafgegaan door een vraaggesprek en een functieonderzoek. Manueel therapeutisch onderzoek kan zo een uitstekende aanvulling vormen op de diagnose van een arts.

Een manuele behandeling wordt vaak aangevuld met houdings- en bewegingstips en een thuisprogramma. Soms is een meer uitgebreid oefenprogramma nodig dat individueel begleid wordt. Daarbij wordt gewerkt met functionele training en RED CORD training.

Ik help je graag je pijn te bestrijden

Er wordt steeds op afspraak gewerkt. Naast de pre- en postoperatieve behandeling zijn preventieve oefenprogramma’s ook heel belangrijk!© 2021 Kinesitherapie Bart Algoet | Webbureau In2Red